امروزه بسیاری از مردم به غذاهای گیاهی بدون گوشت روی آورده اند،چرا که علاوه بر سالم بودن سرشار از فیبر،کربوهیدرات و مداد معدنی می باشند.
یکی از غذاهای ایرانی بسیار خوشمزه، خورش کدو سبز می باشد که در دو نوع خورش کدو سبز بدون گوشت و با گوشت تهیه می شود.
بیشتر بخوانید: فروش کدو حلوایی عمده
در این مقاله با بخش های زیر آشنا می شویم:
تعریف کدوسبز
غذاهای تهیه شده با کدوسبز
کدوسبز خورشتی
خوراک مرغ و کدوسبز رژیمی
کدوسبز برای لاغری شکم
کدوسبز برای زخم معده
و موارد دیگر…
کدو سبز چیست
کدوسبز یا کدو مسمایی نوعی کدوی تابستانی بوده که دارای دو رنگ سبز تیره یا سبز روشن می باشد و تا ارتفاع یک متر رشد می کند اما اغلب تا ارتفاع نصف این مقدار و یا کمتر آن را برداشت می کنند.
کدوسبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشد اما زیاده روی در مصرف آن بخصوص برای افراد با طبع سرد موجب نفخ،سنگینی و معده درد می شود.
با مصرف کدوسبز شما از بیماری های زیر در امان می مانید:
اسکوربوت
کبودی
پیری زودرس
کاهش سکته و حمله قلبی
جلوگیری از افزایش و چربی قند خون
مبارزه با آسم
سلامت چشم و تقویت بینایی
سرطان
کمبود ویتامین ث
با کدو سبز چی میشه درست کرد
شاید شما نیز برای پخت غذا دچار سردرگمی شوید و در نتیجه هربار به سراغ غذاهای بسیار تکراری و خسته کننده روید،محال است ایرانی باشید و تابه حال یکبار نام کدوسبز و یا غذاهای تهیه شده با آن را نشنیده باشید،اما کدو تنها در ایران استفاده نمی شود و در سرتاسر دنیا آشپزان خوش ذوق دستورالعمل های مختلفی برای پخت با آن را ارائه داده اند.
بهتر دانستیم که در این بخش ،شما را با تعدادی از غذاهای جهانی و سنتی ایرانی پخته شده با کدوسبز و فلفل دلمه ای دزفول آشنا کنیم، تا شما نیز دیگر از خوردن غذاهای تکراری خسته نشوید چرا که با کدو غذاهای خیلی متنوعی می توان تهیه نمود.
۱-در تایلند و ویتنام کدوسبز را بصورت مارپیچ درآورده و مانند نودل در غذای خود استفاده می کنند.
۲-در بلغارستان کدوسبز را داخل تخم مرغ،شوید ،ماست و سیر می خوابانند و سپس آن را سرخ و مصرف می کنند.
دستور غذای دیگر با کدوسبز اینگونه است که ابتدا کدو را سرخ و سپس برای سرو به آن ماست ،شیر ،خامه غلیظ و شوید می افزایند.
۳-در مصر کدوسبز را به همراه سیر ،پیاز و سس گوجه فرنگی (کچاپ) می پزند.
۴-در یونان کدوها را خالی کرده و داخل آن ها را از مخلوط گوشت و پیاز و سیر به همراه ادویه های دلخواه پر کرده و پس از افزودن کمی پنیر پیتزا برای ۲۰دقیقه در فر قرار می دهند و سپس آن را با سس کچاپ میل می کنند.
۵-ایتالیایی ها نیز برای استفاده از کدو آن را بصورت بخارپز،کبابی و سرخ شده مصرف می کنند.
در ایران نیز با کدوسبز غذاهای زیر را درست می کنند:
۶-کوکو کدوسبز
برای تهیه این غذا شما به نیم کیلوگرم کدوسبز ،۲عدد تخم مرغ ،۳قاشق آرد،ادویه به میزان لازم و یک لیوان پیازچه خردشده نیاز دارید.
ابتدا کدوها را با رنده ریز رنده کنید و سپس پیازچه خردشده ،تخم مرغ ،آرد ،نمک ،زردچوبه و فلفل را اضافه و مواد را به کمک یک قاشق بخوبی هم بزنید تا یکدست شوند.
حال داخل یک تابه روغن بریزید و اجازه دهید روغن حسابی داغ شود و بعد مواد کوکو کدوسبز را اضافه و پس از پخت یک طرف ،مواد را زیر و رو کرده تا آن طرف نیز بپزد.
به این ترتیب کوکو خوشمزه شما آماده است.
۷-خوراک کدوسبز و گوجه فرنگی
برای تهیه این غذای ساده و مقوی شما به چهار عدد کدوسبز،۲عدد گوجه فرنگی،یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک عدد پیاز و ادویه به میزان لازم احتیاج دارید.
ابتدا کدوها را بصورت حلقه ای یا ورقه ای در روغن سرخ کنید و داخل یک ظرف بریزید.
سپس پیاز را تفت دهید و به آن نمک،فلفل،زردچوبه و رب اضافه کنید و اجازه دهید بوی خامی رب گرفته شود.
سپس گوجه های خردشده رابه ترکیب بالا اضافه و پس از چند دقیقه ،کدوها را به آن اضافه کنید و سه لیوان آب ریخته و اجازه دهید خوراک تان به مدت نیم ساعت بر روی حرارت حسابی پخته شود.
این خوراک خوشمزه را می توانید با نان یا برنج میل کنید.
۷-خورشت کدوسبز با لپه
برای تهیه این خورشت بسیار خوشمزه شما به نیم کیلوگرم گوشت خورشتی،۶عدد کدوسبز،یک پیمانه لپه،یک عدد پیاز درشت،سه عدد گوجه فرنگی،یک چهارم پیمانه آبلیمو یا آبغوره،چهار حبه سیر و ادویه دلخواه و روغن نیاز دارید.
ابتدا پیاز را رنده کنید و به همراه مقداری روغن تفت دهید و بعد. از چند دقیقه سیر های له شده را به آن اضافه کنید سپس گوشت را اضافه و اجازه دهید رنگ ان تغییر کند ،سپس کمی زردچوبه و فلفل اضافه کنید.
لپه ها را نیز پس از پاک کردن و شستن به قابلمه اضافه کنید.
۶پیمانه آب ریخته و پس از جوش آمدن شعله قابلمه را کم کنید و اجازه دهید تا لپه ها و گوشت بخوبی بپزند.
در این مرحله دو قاشق رب را داخل یک ماهیتابه با کمی روغن تفت دهید و در اواسط پخت به آن اضافه کنید.
کدوها و سپس گوجه ها را به شکل دلخواه سرخ کنید و یک ساعت مانده به پخت خورشت به قابلمه اضافه کنید.
پس از پخت آبلیمو یا آبغوره را در صورت تمایل اضافه کنید
این خورشت خوشمزه را با یک برنج ایرانی می توانید نوش جان کنید .
۸-کدوسبز شکم پر
این غذا ،یک غذا بسیار پر طرفدار برای همه ی گروه های سنی می باشد چرا که داخل آن از پنیر پیتزا استفاده شده و این غذا را امروزی کرده است.
برای تهیه این غذا به یک کیلوگرم کدوسبز،یک عدد فلفل دلمه،یک عدد پیاز درشت،دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی،۲۵۰گرم گوشت چرخ کرده ،روغن و ادویه به مقدار لازم نیاز دارید.
ابتدا از وسط کدو یک برش بیضی شکل زده و پس از برش آن با چاقو،محتویات کدو را به آرامی و با یک قاشق خالی کنید.(به حالت قایقی)
این کار را بر روی همه ی کدوها انجام دهید.
سپس کدوها را داخل روغن کمی سرخ کرده و آن ها را داخل یک ظرف دیگر بچینید.
پس از خردکردن پیاز آن را به همرام کمی روغن تفت دهید تا کاراملی رنگ شود.
فلفل دلمه خردشده را به محتویات تابه اضافه کرده و گوشت را پس از ده دقیقه اضافه کنید.
بعد از تغییر رنگ گوشت ،زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و بعد از یک دقیقه رب گوجه را نیز اضافه کنید.
در این مرحله تکه های باقی مانده از کدو را خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
پس از افزودن کدو محتویات شما آب می اندازد پس بهتر است درب ماهیتابه تان بگذارید و اجازه دهید آب کدوها کشیده شوند.
کدوها را داخل یک ماهیتابه چرب شده با روغن یا سینی فر کاغذ روغنی انداخته شده و با کمی فاصله بچینید و با مواد آماده کرده داخل آن ها را پر کنید و روی هر کدام مقداری پنیر پیتزا بریزید.
در صورت قراردادن کدوها در ماهیتابه نیم ساعت بعد آن ها آماده اند و درصورت پخت در فر نیز این زمان به ۱۵دقیقه کاهش می یابد.
(نشانه پختن غذا این است که پنیر پیتزا شما کاملا ذوب شده و به رنگ طلایی در بیاید.
۹-بورانی کدوسبز
برای تهیه این بورانی خوشمزه و سرشار از کلسیم شما به ۲عدد کدوسبز،یک پیمانه ماست پرچرب،یک قاشق غذاخوری نعناع خشک،کمی نمک و فلفل نیاز دارید.
ابتدا کدوها را کبابی و یا بخار پز کرده و پوست آن ها را بگیرید.
سپس کدو های پخته شده را به کمک چنگال یا گوشتکوب به خوبی له کنید.
کدوها را به همراه نمک،فلفل و نعنا به ماست اضافه کنید.
بورانی شما به همین راحتی آماده شد،نوش جان.
یه غذای خوشمزه با کدو سبز
در این بخش به آموزش یک غذای بدون گوشت و رژیمی با کدوسبز می پردازیم.
برای تهیه این خوراک شما به ۶عدد کدو سبز قلمی،۱عدد پیاز،۷۰گرم مغز گردو،۲۰۰گرم قارچ ،۲قاشق غذاخوری رب،۲عدد گوجه فرنگی،۲عدد سیب زمینی متوسط،یک قاشق مربا خوری پودر شنبلیله،۲قاشق غذاخوری آب غوره و نمک و فلفل نیاز دارید.
ابتدا کدوها را پوست گرفته و بصورت دلخواه برش بزنید،کمی نمک روی آن ها بپاشید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت به همین صورت بمانند.
پس از نیم ساعت کدوها را شسته و داخل آبکش بریزید تا آب آنها حسابی کشیده شود.
به کمک کمی روغن مایع یا زیتون کدوها را سرخ کرده و آن ها را داخل یک ظرف دیگر بگذارید.
پیاز خردشده را به همان ماهیتابه اضافه کنید و پس از شیشه ای شدن به آن رب و فلفل را اضافه کنید.
سپس کدوها را بر روی پیازها چیده و بعد سیب زمینی های حلقه ای پوست شده را در لایه دوم و گوجه فرنگی های حلقه ای را نیز در لایه بالاتر بچینید، پس از یک ربع قارچ هایی که در یک تابه دیگر به کمک کمی آبلیمو و روغن سرخ کرده اید را اضافه کرده و در انتهای کار پودر شنبلیله و آبغوره را اضافه کنید.
خوراک شما آماده است ،تنها کافی است مغز گردوهای خردشده را برای تزئین بر روی آن بریزید.
خوراک را به همراه نان ،سبزی و ماست یا ترشی نوش جان کنید.
کدو سبز خورشتی
یکی از خورش های ساده و بسیار قدیمی ایرانی ،خورش کدوسبز می باشد.
در تهیه خورش کدوسبز می توان از مواد متنوعی استفاده کرد .
در زیر به آموزش یک خورش کدوسبز خوشمزه و به سبک رستوران ها میپردازیم.
شما به چهار عدد کدوسبز،۴۰۰گرم گوشت خورشتی،۴عددگوجه فرنگی،۱عددپیاز،ا قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی،۲قاشق غذاخوری غوره و ۳قاشق آب غوره،روغن و ادویه های دلخواه(نمک،فلفل،زردچوبه و دارچین)نیاز دارید.
۱-ابتدا پیازها را بصورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن آن ها را به خوبی تفت دهید تا به رنگ طلایی و شیشه ای در بیایند.
۲-گوشت را اضافه و مجدد هم بزنید تا رنگ آن تغییر کند.
۳-رب گوجه فرنگی را افزوده و اجازه دهید علاوه بر گرفته شدن خامی رب ،رنگ آن نیز کمی روشن تر شود و سپس زردچوبه را اضافه کنید.
۴-سپس چهار لیوان آب اضافه نموده و پس از جوش امدن قابلمه ،شعله را کم کنید تا گوشت بطور کامل بپزد.
پس از جوش آمدن قابلمه،کف گوشت را با قاشق بردارید.
۵-کدوها رو پوست گرفته و بصورت سالم داخل روغن داغ سرخ کرده و آن ها را داخل یک ظرف دیگر بگذارید و گوجه های حلقه ای را نیز سرخ کنید.
۶-در اواخر پخت گوشت ،زعفران،نمک،دارچین و آبغوره را اضافه کنید و پس از گذشت بیست دقیقه،کدوها و گوجه فرنگی های سرخ شده را به قابلمه بیفزایید.
۷-پس از پخت برای سرو خورشت درصورت دلخواه مقداری غوره نیز به خورشت اضافه کنید.
طرز تهیه خوراک مرغ و کدو سبز رژیمی
شاید شما دوست داشته باشید طرز تهیه یک خوراک خوشمزه با مرغ و کدوسبز را یاد بگیرید و بی ترس از افزایش چربی و فشار خون یا افزایش بیشتر وزن تان آن را مصرف نمایید.
برای تهیه این خوراک مرغ خوشمزه و رژیمی همراه با کدوسبز ،شما احتیاج به ۲۰۰گرم سینه مرغ،دو عدد کدوسبز،یک عدد پیاز ،یک قاشق رب گوجه فرنگی،یک قاشق رب انار و ادویه (نمک،فلفل،زردچوبه)به میزان لازم دارید.
ابتدا سینه مرغ را به صورت مکعب های کوچک خرد کنید و سپس پیاز را نیز به صورت درشت خرد کرده و به همراه دو لیوان آب اجازه دهید مرغ ها بخوبی بپزند و آب ان ها کشیده شود.
سپس کدوها را بصورت حلقه ای خرد کرده و آن ها را با یک قاشق روغن زیتون به همراه تکه های مرغ آبپز، داخل ماهیتابه تفت دهید.
پس از کمی تفت خوردن، به مواد داخل ماهیتابه نمک،زردچوبه ،فلفل،رب انار و گوجه را بیفزایید و نصف لیوان آب اضافه کنید تا مواد به مدت یک ربع حسابی پخته و نرم شوند.
غذای رژیمی شما آماده است می توانید آن را در کنار نان،پیاز،سبزی ،ماست و یا ترشی میل کنید.
کدو سبز لاغری شکم
شاید برای اولین بار باشد که می شنوید اما ،کدو سبز بسیار مناسب کسانی می باشد که قصد کاهش وزن مخصوصا لاغری شکم را دارند و مشتاق کسب بهترین نتیجه هستند.
بعلت وجود ویژگی های زیر در کدو سبز ،این گیاه بسیار مفید در روند کاهش وزن می باشد.
افزایش متابولیسم بدن
کم بودن کالری
پرکردن حجم معده و احساس سیری در فرد
بهتر است از مصرف کدو سبز بصورت مداوم و تنها در رژیم غذایی خود استفاده نکنید چرا که ممکن است بجای کاهش وزن ،درگیر مشکلات دیگری مانند فقر مواد غذایی در بدن شوید،اما در صورت استفاده از کدو در کنار دیگر غذاها، شما میتوانید یک رژیم موفق را در کاهش وزن داشته باشید.
در زیر به آموزش چند معجون با ترکیب کدو و دیگر مواد خوراکی ،برای کاهش وزن می پردازیم.
۱-مصرف روزانه یک لیوان از معجون زیر بصورت ناشتا باعث لاغری می شود.
برای تهیه این معجون یک عدد کدو سبز،سه عدد خیار و یک عدد سیب سبز را با هم میکس نموده و پس از ریختن در لیوان مناسب ،آن را بنوشید.
۲-استفاده از کدو سبز بخار پز شده در کنار سایر غذاها
به گفته پزشکان رژیم غذایی درست است که در بشقاب آن وعده حداقل چهار رنگ مختلف وجود داشته باشند.(برای مثال مرغ ،هویج،کلم ،گوجه فرنگی و…)
شما نیز می توانید بصورت خلاقانه در تمام وعده های غذایی روزانه تان از کدوسبز آبپز استفاده کنید.
برای مثال ترکیب ماکارونی و کدو سبز،املت با کدوسبز، کدوسبز و مرغ گریل شده و مواردی دیگر از این قبیل…
۳-استفاده از کدوسبز خام در سالاد
برای این منظور شما می توانید کدوسبز را رنده کرده و یا به تکه های کوچکتر در بیاورید و آن را در مواد سالاد(خیار،کاهو و..)و یا در چاشنی(روغن زیتون،سس بالزامیک و…)بکار ببرید .
۴-مصرف کدوسبز و ماست
شما برای هر نفر به یک کاسه ماست ،کمی شوید خرد شده ،یک حبه سیر و یک عدد کدوسبز متوسط نیاز دارید.
کدو را طبق سلیقه خودتان به قطعات کوچک تقسیم کرده و داخل ماست بریزید.
سپس شوید،سیر خردشده را نیز به ماست اضافه کنید و کمی نمک و فلفل به ان بیفزایید.
این غذای رژیمی و سبک را می توانید به همراه دو تکه نان ،سه بار در هفته و در وعده شام مصرف کنید.
کدو سبز برای زخم معده
کدو سبز نقش بسیار موثر و مفیدی در درمان و بهبود زخم معده دارد.
از انواع مزیت های کدو سبز در درمان زخم معده و دیگر مشکلات مربوط به سیستم گوارش ،می توانیم به ذکر موارد زیر بپردازیم:
۱-کدو سبز سرشار از فیبر بوده و باعث بهبود روند هضم غذا،جلوگیری از بروز نفخ،گاز و گرفتگی معده می شود.
۲-هم چنین فراوانی آب موجود در کدو سبز باعث درمان زخم معده و بهبود هضم غذا می شود.
۳-فیبر نامحلول موجود در کدو سبز از آسیب مواد مضر به دیواره روده کاسته و باعث آسان شدن روند هضم دستگاه گوارش می شود.
۴-کدوسبز هم چنین احتمال ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر را کاهش داده وبه عنوان کمک کننده ای در سلامت دستگاه گوارش می باشد.
۵-درمان اسهال،یبوست و بهبود حرکات روده نیز از مزایای استفاده از کدو سبز می باشد.
۶-پوست خشک شده کدو سبز در درمان بیماری هایی مانند اختلالات گوارشی ، رفع یبوست ،مشکلات روده ،درمان بواسیر و خونریزی معده و روده بسیار مفید است.
۷-برای درمان دلپیچه می توان از روغن کدو سبز استفاده کرد.
۶-در صورت ابتلا به زخم معده و یا مثانه و هم چنین سوزش ادرار تخم کدو سبز بسیار مفید است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.